Driften was FUN!!

Weliswaar later dan beoogd, maar 8 juni werd de Fun-Drift middag een feit. Door onvoldoende deelname bij de organisatie Racefun, is de datum 2 maal doorgeschoven. Voor Rosa Fontein geen probleem, lekker lang de tijd om zich erop te verheugen. Mella kon jammergenoeg geen acte de présence geven, maar daarvoor in de plaats was de blijdschap van Rens Heister maar al te groot, toen hij op het laatste moment hoorde dat hij mee mocht.

Voordat mijn ex-leerlingen achter het stuur van de achterwiel aangedreven BMW race auto’s mochten kruipen, werd er een korte instructie gegeven. Het was prachtig weer deze eerste Pinksterdag, dus zeker geen straf om eerst de ritten van een aantal deelnemers te bekijken; de kunst afkijken om vervolgens met nog meer enthousiasme zelf aan de beurt te zijn.

Rosa mocht als eerste. Met haar 1:50 meter hoogte moesten we de kuipzitting eerst passend maken zodat ze de pedalen kon bedienen en over het stuur kon kijken. Klein-maar-dapper kwam razend enthousiast uit de auto na een half uur, ze was op een hele leuke manier aan het slippen en driften geweest.

Rens stond ook te popelen en mocht een kwartier later ook de baan op. Hij bleek bijzonder veel talent te hebben, NO-Fear-Rens the happy-drifter was born!

Het was een schitterende dag, prachtig weer, gezellig en leerzaam. Dat het zo’n leuke dag is geworden, was mede te danken aan de enthousiaste coureurs van Racefun (www.racefun.nl). 

In navolging hierop, ga ik maar weer eens brainstormen over een nieuwe leuke activiteit…….Goed Plan!
FOTOS-(1)