Als instructeur wil je graag het hoogste rendement uit een lesuur halen. Daarom wordt de instructie aangepast aan het individuele niveau van de leerling. Op tijd de juiste instructie geven en de juiste hoeveelheid leerstof aanbieden is de sleutel tot een goede les. Alle vorderingen worden bijgehouden op een instructiekaart. Op deze kaart staan alle stappen die je moet doorlopen om op te gaan voor het examen. Zo gaan wij stap voor stap verder totdat je alle facetten van het autorijden onder de knie hebt.

Rijles begint met het voertuig leren kennen en beheersen

Als eerste maak je kennis met de auto. Bediening van de verlichting, ruitenwissers, richtingaanwijzers en dergelijke is noodzakelijk om het voertuig goed te bedienen bij alle wisselende weersomstandigheden en om snel te kunnen reageren.

Autorijles van eenvoudige naar complexe handelingen

In de eerste fase van de opleiding vergt het sturen de meeste aandacht. De twee methoden van sturen,namelijk de doorgeef- en overpak-methode, worden aangeleerd. Op een even belangrijke plaats als sturen staat kijken/waarnemen. Correct kijken bij het sturen in bochten wordt ook aangeleerd. Naast het sturen komt wegrijden, remmen, stoppen en schakelen ook aan bod. Tegelijkertijd wordt er aan de kijktechniek, veilige deelname aan het verkeer, verkeersinzicht en theorie gewerkt. Naarmate je rijvaardigheid toeneemt, coach ik je naar een steeds meer zelfstandig bestuurder.

Natuurlijk word je ook ruimschoots getraind in het leren uitvoeren van de bijzondere manoeuvres. Jij zult straks in staat moeten zijn zelfstandig je auto ergens te kunnen parkeren, omkeren of achteruit rijden. Verder wordt er tijdens de lessen aandacht besteed aan verkeersinzicht, gevaarherkenning en milieubewust rijden.

 

Snelwegtraining/stadsrit 


Vlak voor je rijexamen gaan we samen met een andere leerling de snelweg op richting “een grote stad” met de opdracht een bestemming te vinden in deze stad. Hierbij bepaal je vooraf met de andere leerling de route (met Google) en mag jij zelfstandig de route rijden op de verkeersborden. Dit is een goede extra voorbereiding op je examen.

 

 

Zelfstandig autorijden bij Autorijschool Goed Plan

Uiteindelijk neem je helemaal zelfstandig met de auto deel aan het verkeer en mag je bij het examen laten zien wat je kunt! Bij Autorijschool Goed Plan krijg je zelfs genoeg zelfvertrouwen om in een Ferrari te rijden!

Er wordt rijles gegeven op maandag-dinsdag-donderdag-vrijdag tussen 09.00 uur en 18.00 uur